English   Spanish   French   German   Hungarian

A Photo Travelogue napló stílusban mutat be jelen pillanatban képet a nagyvilágról, természetről, növényekről és állatokról, kultúráról, építészetről vagy csak általában az utazásról, földrajzi és kronológiai sorrendben. Vannak fotóink a világ minden tájáról, de legfőképp Európából, Latin-Amerikából, Ázsiából és Afrikából. Ha nem jogdíjas vagy jogdíjas fényképeket keres, ezeken az oldalakon megtalálhatja. Itt tájékozódhat az árakról és a képek felhasználásának feltételeiről. Ha azonban nem jogdíjas fotók között kategóriák szerint szeretne böngészni, akkor a képügynökség oldalunkat ajánljuk, ahol kulcsszavak és képcímek alapján kereshet. Amennyiben már van elképzelése a keresett fotóról, de nincs ideje a kutatáshoz, csak jelezze, és mi megkeressük Ön helyett. Honlapunkon jó időtöltést kívánunk!

Jó helyen jár akkor is, ha a fotós kalandos utazásai során írt leveleire kíváncsi. Most blog formájában olvashatja a folyamatosan frissülő élménybeszámolókat. Az efféle élményekhez, kalandos túrákhoz az Eupolisz utazási irodát ajánljuk.Kezdje kedvenc országával: Amerikai Egyesült Államok | Andorra | Ausztria | Bolívia | Bulgária
Chile | Costa Rica | Ecuador | Erdély | El Salvador | Franciaország | Guatemala | Hollandia | Honduras
Írország | Kambodzsa | Kolumbia | Kuba | Laosz | Magyarország | Marokkó | Monacó
Nagy-Britannia | Nicaragua | Olaszország | Panama | Peru | Portugália | Spanyolország
Szlovákia | Törökország | Vietnam

Royalty free travel stock photosAfrika
photo galleries
Photos of cities in Morocco
shots from Morocco
2004 - Marokkó
Marokkó.

Albumok: Chefchaouen, Atlas-hegység, Volubilis római kori romok, Meknes, Merzouga és Erg Chebbi, Todra Gorge, Marrakesh, Toubkal National Park és a Toubkal-csúcs
Ázsia2004 - Kambodzsa

Kambodzsa.

Albumok: Siem Riep, Angkor Wat, Tonle Sap-tó és Sangker-folyó, Battambang, Phnom Penh
2005 - Laosz
Laosz

Albumok: Vientiane, Luang Prabang, Tat Kuang Si zuhatag, Megkong-folyó gyorshajóval
2006 - Törökország

Törökország.

Albumok: Rodos-tó, Átkelés a Dardanellákon, Pergamon, Kusadasi és Ephesos, Pamukkale, Göreme környéke, Tuz-tó (Tuz golu), Uchisar, Erciyas Dagi, Ankara, Isztanbul
2005 - Vietnám
Vietnám

Albumok: Hoi An, Thu Bon-folyó és Dél-Kínai tenger
Dél-Amerika2006 - Bolívia
Bolívia, mint Dél-Amerika legszegényebb országa, ajmara és kecsua indián kulturális örökségével tűnik ki szomszédai közül. Fővárosa a legmagasabban fekvő főváros a világon. A környező havas csúcsok nem csak az ország ezen területére jellemzőek. Bolíviában találjuk a világ legnagyobb kiszáradt sós tavát és Peruval közös határán a Föld legmagasabban fekvő hajózható tavát.

Albumok: Titkaka-tó, Copacabana és Nap-sziget, La Paz
2006 - Chile
Chile keskeny földsáv a Csendes-óceán és az Andok lánca között. Kareteres tájait magas, hófödte vulkánok, csodálatos tengerszemek, kies felföldi és sivatagi vidékek, sós felszínek és tengerpartok formálják. Chile vitathatatlanul a dél-amerikai kontinens legfejlettebb országa, erős kontrasztot képezve a szomszédos Bolíviával.

Albumok: Lauca Nemzeti Park, Arica
2005 - Kolumbia
A polgárháború, drogkereskedelem és a prostitúció megtépázták Kolumbia hírnevét. Sok magyarnak sajnálatos módon csak ezek a sztereotípiák ugranak be az ország nevének hallatán. Pedig Kolumbia a hatalmas hegyek, csodálatos tengerpartok, lélegzetelállító tájak, történelmi városok, gyarmati stílusú épületek, finom ételek, elérhető árak és nem utolsó sorban barátságos emberek valamint egész Latin-Amerikában híres, szép nők országa.

Albumok: Bogota, Bogota-Honda, Honda, Honda-Medellin, Medellin, Rio Negro, Medellin-Cali, Cali, Cali-Bogota
2005-2006 - Ecuador
Ecuador az aktív vulkánok és a színes, változatos kicsua indián kultúra földje. Pompás állapotban megőrzött műemlékei az ország fővárosában, Quitoban a leglátványosabbak. Nem véletlenül nyilvánították a belvárost a világörökség részévé. Guayaquil kereskedelmi szempontból a legfontosabb város. A relatív kis területen megtalálható látványosságok miatt viszonylag rövid idő alatt bejárható a felföld hegyes vidéke, az Amazonasz közeli esőerdők és a Csendes-óceán tengerpartja. Leghíresebb látványossága mégis az egzotikus Galapagosz szigetcsoport.

Albumok: Quito, Riobamba, Chimborazo, Cotopaxi
2006 - Peru
Az inkák korábbi birodalma, Peru Dél-Amerika legjelentősebb turisztikai célpontjai közé tartozik. ősi városai, mint Cusco és Arequipa, híres romjai, mint a Machu Picchu és a Szent Urubamba-völgy, valamint a legmagasabban fekvő navigálható tó, a Titicaca már önmagukban elég látványossággal szolgálnának. Emellett kiváló túralehetősegeket adnak az északi hegységrendszer hófödte csúcsokkal jellemzett területei és az Arequipát és Colca-hasadékot övező vulkánikus térség. Nasca és Ica sivatagos vidéke kulturálisan és archeológiai szempontból is egyedülálló érdekességeket nyújt. Peru rendelkezik egyben a Csendes-óceán partja mentén található országok közül a legkiterjedtebb amazonaszi esőerdővel.

Albumok: Lima, Cusco, Machu Picchu, Cuscoból a Punoba vonattal, Puno, Arequipa, Colca Szurdok, Chachani-tűzhányó, Nasca vonalak
Közép-Amerika és a Karib térség2002-2006 - Costa Rica
Fenséges tájak, csodálatos tengerpartok, sűrű esőerdők, aktív és szunnyadó vulkánok hazája ez a kis fél magyarországnyi terület. Costa Rica nem csak vadvilágának vátozatosságával, hanam lakosainak barátságos vendégszerető mentalitásáról is ismert és nem utolsó sorban arról, amit tesznek nemzeti kincsük a környezetük megóvása érdekében.

Albumok: San José, Punta Banco, Ostional, San Miguel, Playa Caletas tengerpartok, Punta Banco 2, Punta Banco 3, Irazú-vulkán, Cartago, Orosi, Poás-vulkán, Béke-vízesés, Kolibri-kilátó, Monteverde, Playa del Coco, Playa Guiones, San José, Miravalles-vulkán, Caño-sziget, Chirripó Nemzeti Park, Tenorio-vulkán, Kék-folyó, Montezuma, Cabo Blanco Abszolút Rezervátum, Playa Jacó, Carara Nemzeti Park, Punta Banco 4, Talamanca-hegylánc, Palo Verde Nemzeti Park, Poás-vulkán 2, Playa Caletas 2, Irazú-vulkán 2, Cartago, Arenál-vulkán, Arenál-tó, Zarcero, La Cruz, Orosi-vulkán, Rincon de la Vieja-vulkán, Playa Tamarindo, Lankester-kert, Barva-vulkán, San José de la Montaña, Heredia, Turrialba kerékpár túra, Barra Honda Nemzeti Park Piedras Blancas Nemzeti Park, Tortuguero Nemzeti Park, Miramar és Zapotal, Eupolisz körtúra, Samara és Buena Vista tengerpartok Eupolisz körtúra 2, Monkey Park Állatmenhely, Tamarindo, Conchal, Brasilito, Flamingo partok

image galleries
Royalty-free images of rural areas
shots from Cuba
2005 - Kuba
Kuba, a Karib-tenger globalizáció által legkevésbé érintett szigete. A politikai elszigeteltség is hozzájárult ahhoz, hogy a tömegturizmus eddig viszonylag érintetlenül hagyta a szigetországot és a helyiek még őszinte érdeklődéssel és kedvességgel fogadjak a látogatókat. A komolyságot sejtető kolóniális stílusú épületek ellenére a kubai mindennapi életet a nyugodtság és a felesleges bonyodalmak kerülése jellemzi. Az oldalon megtalálható fényképeket kiváló fotós barátom Sólyom Tibor készítette.

Albumok: Havanna, Trinidad, Remedios, Santa Clara, Korokodil farm és egy indián falu, Soroa és Vinales, Havanna
El Salvador

2003.03 - San Salvador

Megemlékezés a forradalom hősi áldozatáról, Romero atyáról

image galleries
Royalty-free images of rural areas
shots from Guatemala
2003 - Guatemala
shots from Guatemala
A színpompás Guatemala nem csak Közép-Amerika legmagasabb vulkánjaival büszkélkedhet, hanem egyben a terület leglátványosabb esőerdő övezte romjaival is. A földnyelv leggazdagabb indián kultúrájával is itt találkozhat az utazó. A több törzsre osztható maják a mai napig is hagyományos életmódot folytatnak. 38 év polgárháború után az ország megmutatja szebbik oldalát gyarmati épületeivel, szimpompás ruhát viselő lakosaival, hegyeivel, tengerpartjaival és tökéletes fekvésű tavaival.

Albumok: Atitlan-tó, Tikal romok, Guatemala város, Antigua és a Pacaya-tűzhányó

image galleries
Royalty-free images of rural areas
shots from Honduras
2003 - Honduras
shots from Honduras
Honduras, a szubkontinens második legnagyobb országa elbővölő kolóniális városkákkal, autentikus vidéki hangulattal, kimagasló túralehetőségekkel és a Karib-tenger partján található Bay-szigeteken képeslap szépségű tengerpartokkal vonza az utazókat. Fővárosa, Tegucigalpa igazi nyüzsgő latin város, mely részben még megőrizte korábbi gyarmati varázsát, míg az északi területek modern központjává San Pedro Sula vált.

Albumok: Roatan szigete, Copan romok, San Pedro Sula, Choluteca
2002-2006 - Nicaragua

Nicaragua viharos történelme mély nyomot hagyott az ország képén. Az emberek szegénysége néha szívbemarkoló, mégis vagy pont ezért a látogatót fogadó őszinte kedvességük töretlen maradt. Főbb látványosságai közé tartozik a Nicaragua-tó és szigetvilága, vulkánjai csodálatos krátertavaival, hangulatos kolóniális városkái és két tengerpartja a kivételes karib-tengeri Corn-szigetekkel.

Albumok: Nicaragua-tó, Granada, Granada 2, Masaya-vulkán és krátertó, San Juan del Sur, Managua, Granada 3, Matagalpa és Selva Negra, Ometepe szigete és a Nicaragua-tó

image galleries
Royalty-free images of rural areas
shots from Panama
2003-2006 - Panama
shots from Panama
Panama valmivel több, mint 100 éve nyerte el függetlenségét Kolumbiától, és néhány éve kaptak vissza a csatorna üzemeltetésének teljes jogát az Egyesült államoktól. Mégis napjainkig sem tartozik a közép-amerikai politikiai közösséghez. Modern, nyüzsgő fővárosa egyedülálló a régió kevésbé fejlett székhelyeihez képest. Emellett a Bocas del Torro és Kuna indiánok lakta San Blas szigetvilág, felföldjei és völgyei, tengerpartjai, a Panama csatorna, valamint számtalan nemzeti parkja bőséges látvánnyal szolgál az ide látogatóknak.

Albumok: Boquete, Panama város, Bocas del Toro
Észak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok (USA)

2005.09 - New York

New yorki metró, Manhattan híres felhőkarcolói és épületei, a Világ Kereskedelmi Központ (World Trade Center) környéke, Szent Pál Kápolna (Saint Paul's Chapel) és temető, városháza (City Hall), 17. móló (Pier 17), Manhattan és Brooklyn hidak, Bíróság (Court House), kínai negyed (Chinatown), a két híd és a város az esti fényben, Times Square, Szabadság-szobor és -sziget, Central Park, spanyol és fekete Harlem, valamint természetesen sárga taxik, sok sárga taxi.
EurópaAndorrai hercegség

2004.10 - Andorra la Vieja
Ausztria

2006.07 - Mária Wörth

photo galleries
Photos of cities in Bulgaria
shots from Bulgaria
2005 - Bulgária
Bulgária.

Albumok: Szozopol, Neszebar, Plovdiv, Bacskovói kolostor, Szófia, Rilai kolostor, Koprivstica, Sipkai templom, Etarai skanzen, Veliko Tarnovo, Kazanlak, Madara

photo galleries
Photos of cities in France
shots from France
2004-2006 - Franciaország
shots from France
Franciaország.

Albumok: Chamonix, Cannes, Esterel-hegység, Verdon-szurdok, Nizza, Antibes

photo galleries
Photos of cities in Great Britain
shots from Great Britain
2002-2003 - Egyesült Királyság
shots from Great Britain
Egyesült Királyság.

Albumok: London, London 2, London 3

photo galleries
Photos of cities in Holland
shots from Holland
2004 - Hollandia
shots from Holland
Hollandia.

Albumok: Amszterdam, Hága, Utrecht és Maarsen, Észak Hollandia
2003-2004 - Magyarország
Magyaroszág.

Albumok: Budapest, Monok, Boldogkõ, Szerencs, Budapest 2, Budai hegyek, Esztergom, Párkány (Sturovo), Börzsöny, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Keszthely, Orfû, Abaliget, Pécs, Balaton, Budapest 3, Debrecen, Balaton 2
2004 - Olaszország
Olaszország

Albumok: Pisa, Firenze, Sziéna Toszkána tartomány, Asziszi, Umbria tartomány , Garda-tó, Veneto tartomány, Verona, Veneto tartomány, Ferret-völgy, Mont Blanc, Punta Helbronner
Írország

2003.05 - Írországi utazás

Fotóválogatás Dublin, Galway, Limerick és Kilkenny épületeiről, utcáiról. További képeken megcsodálhatjuk a Connemara Nemzeti Parkot, Letterfrackot valamint a Kylemore Apátságot. Néhány fotó az Aran-szigeteket és Inis Mórt mutatja be, ill. Glengarriffban a Bantry-öblöt és a Bantry-házat. Szép lankás ír tájak, kisvárosok, templomok, kelta temetők, épitészeti részletek. Továbbá virágok, madarak, bárányok és még több bárány.
Monacói hercegség

2004.10 - Monacó

photo galleries
Photos of cities in Portugal
shots from Portugal
2005 - Portugália
Portugália.

Albumok: Portó, Braga, Douro-folyó, Lamego, Mateus-ház, Alvao Természeti Park, Guimaraes Amarante
Szlovákia

2005.07 - Kriván a Magas Tátra Nemzeti Parkban

A Magas Tátrában található 2494 méteres Kriván megmászása. Ez a csúcs szimbolizálja a szlovák nemzeti függetlenséget.

photographs
Photos of cities in Spain
shots from Spain
2004-2005 - Spanyolország
Spanyolország.

Albumok: Granada, Ceuta, Torre del Mar, Barcelona, Madrid

image galleries
Royalty-free images of rural areas
shots from Transylvania
2004 - Erdély
Erdély a régvolt Európa szépségét idézi. Kevés hely van még ezen a kontinensen, ahol az ember utazása során olyan autentikus kultúrával találkozik, mint ebben a térségben. Erdély egyben a zordon hegyek, titokzatos tavak és érintetlen erdők vidéke is.

Albumok: Kolozsvár, Torockó, Marosvásárhely, Bözödújfalu, Bucsin, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Szent Anna-tó, Máréfalva, Korond, Görögkeleti templomok
Személyes részleg2002.08 - Budapest

Búcsúbuli a legközelebbi barátokkal.

2002-2003 - San José

Néhány személyes és egyéb kategoriába sorolható felvétel Costa Rica fővárosából. Egy kiállítás képei és a Nemzeti Múzeum prekolumbiai leletei.

Napló
Utazás során írt levelek blog formátumban

Érdemes időről-időre visszatérni, mert a szerző utazásai során napról-napra frissíti az oldalt.


Copyright© 2002- Jan Csernoch (a.k.a. Jean, Csernoch János)

This site is sponsored by Travel agencies in Panama, Costa Rica and Peru, Billige Qualität kubanischer Zigarren
and Olcsó szivarok: Kuba, Dominikai Köztársaság, Costa Rica, Nicaragua.
Varadero, kiadó szoba a tengerparton, Panama Real Estate Investment.